Sborník ceny Víta Brandy 2022 představuje nejlepší proměny veřejného prostoru z posledních let

22. 09. 2022

Partnerství pro městskou mobilitu vydalo reprezentativní sborník nominovaných projektů Ceny Víta Brandy 2022, v němž představuje nejlepší proměny veřejného prostoru v českých a slovenských městech. Dobře pohybovat a žít se dá i ve městech, jak nám ukazují vítězné realizace. Symbolicky tato publikace vychází přesně v termínu Mezinárodního dne bez aut (22. září).

Na 32 stranách se můžete seznámit s celkem 20 nejlepšími soutěžními projekty, které prošly sítem hodnocení v pěti kategoriích. Dozvíte se, co řekli o soutěži členové poroty a experti na dopravu, ale především se potěšíte pohledem na krásné fotografie projektů.
Bonusem a třešničkou na dortu je sada fotografií z vyhlášení vítězů v komunitním centru Rybárna v závěrečné části sborníku.

 

 

Publikace může být dobrým příkladem a inspirací pro další města, která by se chtěla zapojit nejen do soutěže, ale zejména přispět ke zlepšení podmínek pro aktivní mobilitu, k ochraně životního prostředí a k vytváření prostor, kde bude radost trávit volný čas. Do budoucna se může stát i jakousi „knižní databází“ zajímavých a inspirativních řešení, platformou ke sdílení a výměně praktických zkušeností.

Na příkladech vítězných i nominovaných projektů je dobře vidět, jak důležitá je spolupráce, jak významně přispívá k dobrému výsledku zapojení multioborových týmů.

Děkujeme všem, kteří se soutěže zúčastnili, že se snaží společně s námi následovat odkaz architekta Víta Brandy, jehož jméno soutěž nese – vytvářet smysluplná a nadčasová díla.

Pod tímto článkem si můžete stáhnout elektronickou verzi ve formátu PDF. V tištěné podobě bude sborník na akcích, které spolupořádá nebo se zde účastní spolek Partnerství pro městskou mobilitu.

 

Další informace o Ceně Víta Brandy jsou k dispozici zde: www.cenavitabrandy.cz

 

Text a foto: Martina Mončeková

Sborník ceny Víta Brandy 2022 představuje nejlepší proměny veřejného prostoru z posledních let

Ke stažení

SBORNÍK BRANDA web_fin.pdf (6.5 MB)
Modul: Novinky