Kraj Vysočina představil dotační programy Fondu Vysočiny na rok 2024

18. 12. 2023

Pro žadatele je v příštím roce připraveno více než 860 milionů korun

Ve čtvrtek 14. prosince 2023 se v sídle Kraje Vysočina uskutečnil další ročník už tradiční konference věnované problematice krajské dotační politiky a možnostem podpory z programů Fondu Vysočiny. „Žadatelé budou moci v příštím roce vybírat z 35 programů, které mezi ně rozdělí částku ve výši 362,5 milionů korun. Novinkou pro příští rok je také mimořádný dotační program na podporu sportovní infrastruktury v objemu dalších 500 milionů korun,“ informovala náměstkyně hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová.

Alokaci pro systémové dotační nástroje Fondu Vysočiny na rok 2024 ve výši 362,5 milionů korun schválilo krajské zastupitelstvo na svém zasedání 12. prosince 2023. „Jedná se o částku o 29,5 milionů korun vyšší, než byla k dispozici na rok 2023, a Kraj Vysočina předpokládá vyhlásit celkem 35 rozvojových programů. Nad tento rámec kraj na příští rok připravil také mimořádný a v historii kraje zcela ojedinělý dotační program na podporu sportovní infrastruktury v objemu 500 milionů korun,“ vyzdvihla Hana Hajnová.

Dotační programy pod hlavičkou Fondu Vysočiny dlouhodobě představují významnou systémovou rozvojovou pomoc obcím, místním akčním skupinám, školám, neziskovým organizacím i dalším regionálním partnerům. Podporována je široká škála tematických oblastí od rozvoje venkova přes dopravu, školství, kulturu, památkovou péči, územní plánování a sociální věci až po informační technologie, životní prostředí či prevenci kriminality a požární ochranu nebo rozvoj podnikání. „Každoročně se proto aktivně zasazuji o to, aby do Fondu Vysočiny směřovala maximální možná částka, jakou vývoj příjmů kraje umožní, a obzvláště v současné turbulentní době považuji za nesmírně důležité dotační politiku kraje zachovat a dále rozvíjet,“ zdůraznila Hana Hajnová.

Konference Dotační politika Kraje Vysočina na rok 2024 se zúčastnila více než stovka zástupců obcí, od těch nejmenších až po statutární město Jihlavu, dále pak mikroregionů, místních akčních skupin, škol či neziskových organizací působících na Vysočině.

Zdroj: https://www.kr-vysocina.cz/vismo/dokumenty2.asp?id=4123978&id_org=450008

Autor: Mgr. Marie Beňová

Kraj Vysočina představil dotační programy Fondu Vysočiny na rok 2024

Ke stažení

12.12.2023.pdf (12.8 MB)


Přečtěte si také

Kraj Vysočina investuje do cykloturistiky a udržitelného rozvoje

24. 07. 2023 | V Pelhřimově byla dokončena výstavba nové cyklostezky, která je součástí projektu revitalizace oblíbeného rybníku Stráž jako nového volnočasového areálu. Část nové cyklostezky bude sloužit jako součást místní bezpečné cyklotrasy a navazuje na cyklostezku z centra města... číst dále
Kraj Vysočina investuje do cykloturistiky a udržitelného rozvoje

Stručné představení města Kraj Vysočina

Všechny novinky města Kraj Vysočina

Modul: Novinky