Cykloservisy mohou být otevřené

27. 03. 2020

V sobotu 14. března 2020 vláda přijala krizové opatření s cílem zamezit šíření nákazy koronaviru v ČR. Byly tak uzavřeny veškeré obchody s výjimkou prodejen potravin, hygienického a drogistického zboží, lékáren a výdejen zdravotnických prostředků, paliv a pohonných hmot a dalších.

Od dnešního rána mohou mít znovu otevřeny provozovny služeb zámečnictví, myčky aut a servisy strojů a domácích spotřebičů.

V souvislosti se zachováním mobility jsme uveřejnili před několika dny zprávu „Jak zařadit pohyb do svého programu (nejen) při epidemii“. Například v Praze Podolí vzrostl provoz jízdních kol o 21 %, naopak hromadnou dopravu využívá až o 80 % méně cestujících.

Po zimní sezóně mohou ale kola být ve špatném stavu. Do redakce dorazily dotazy, zda v souladu s uvedeným opatřením mohou mít otevřeno i cykloservisy.

Poslali jsme proto dotaz Ministerstvu zdravotnictví ČR s následujícím výsledkem:

ANO, CYKLOSERVISY MOHOU MÍT OTEVŘENO.

Odkazujeme na doporučení Ministerstva průmyslu a obchodu. Cykloservisy zde spadají do kapitoly:

  • Automobily, silniční vozidla - opravy silničních vozidel, pneuservis, autolakovna, včetně oprav jízdních kol – pokud není v provozovně více než 30 osob současně.

Majitelé cykloservisů se pak od 16. 3. 2020 rozdělili na dva tábory. Díky jednoznačné odpovědi je nyní jasné, že v případě zájmu otevřeno mít mohou.  

Foto: MPO ČR

Cykloservisy mohou být otevřené
Modul: Novinky