Kola pro Afriku a aktivní kampaň oslavující kolo a jízdu na kole s názvem Na Igora!

14. 08. 2020

Na náš spolek Partnerství pro městskou mobilitu se obrátila organizace Kola pro Afriku, o.p.s., zda bychom nepodřili jejich aktivní kampaň oslavující kolo a jízdu na kole s názvem Na Igora!  Myšlenka se nám líbí a tak sdílíme tuto iniciativu přes naše sítě a pevně věříme, že naši členové se do ni aktivně zapojí.

Můžeme také prozradit, že pro příští rok připravujeme bližší spolupráci. A nyní již originální zpráva, kterou rádi sdílíme.

Milí přátelé, příznivci a podporovatelé,
jen díky Vám točíme kolo pomoci Africe již devátým rokem.  Jako poděkování všem, kteří se svou podporou podílíte na dostupnosti vzdělání dětí v Africe,  ale i  jako způsob jak zapojit do této naší snahy další  příznivce,  připravila Kola pro Afriku aktivní kampaň oslavující kolo a jízdu na kole s názvem Na Igora!  
Na Igora!  je kampaň na  oslavu cyklistiky, která se slaví jak jinak, než jízdou na kole.
Kampaň byla zahájena 14. července a končí 1. října, na Světový den cyklistiky, v den kdy má svátek Igor.
1. ročník akce Na Igora! se nese ve znamení cesty kolem světa na kole za 80 dní.  Trasa cesty je inspirovaná cestou kolem světa na kole, kterou před lety v rámci expedice TURN AROUND THE GLOBE urazil Roman Posolda, zakladatel a duše Kol pro Afriku.Cílem letošního ročníku je zapojit  do kampaně co největší počet cyklistů z České republiky, kteří svou 100 Kč registrací k účasti a vlastní jízdou na kole posunou symbolického cyklistu Igora na jeho trase kolem světa o 20 km. Registrovat se a sledovat Igorovu trasu a jeho zážitky z cesty kolem světa je možné na webu kampaně www.naigora.cz. Příspěvky z Igorovy cesty přinášejí zajímavosti ze světa cyklistiky a její historie, místopisné zajímavosti i osobními zážitky Romana Posoldy. Je se tedy na co těšit! 
Každý  cyklista se zaplacením registračního poplatku připojí k oslavě a posune virtuálního Igora na jeho trase o 20 km. Zároveň se zaváže sám těchto 20 km ušlapat  a tak podpořit cyklistiku v ČR. Registrovaní účastníci zasílají i své pozdravy z vlastních cyklojízd do FB skupiny NAIGORA, případně na Instagram pod #naigora. Tím pomáhají mapovat cyklotrasy a doporučení na cyklovýlety v celé ČR.
Výtěžek z registrace v kampani  Na Igora! bude použit na realizaci kampaně a na činnost sociální dílny Kol pro Afriku v ČR.

Aby byla kampaň úspěšná a virtuální cyklista Igor objel na kole celý svět, je potřeba aby se do kampaně zapojilo 1750 lidí.
 Rádi bychom Vás tímto vyzvali, abyste naši snahu osobně podpořili, ať už vlastní účastí, nebo propagací akce na svých webových stránkách a sociálních sítích.Celá trasa naplánované cesty kolem světa má 35 000 km. Před námi už je jen 48 dní kampaně, ale do cíle nám stále zbývá více než 33 000 km.A protože každý kilometr se počítá, budeme velmi rádi, pokud se  do kampaně zapojíte i  Vy. Ať už vlastní registrací a jízdou na kole, nebo pro vás dostupným kanály šíření kampaně. 

Děkujeme za Vaši podporu a čas  a přejeme ať nám to šlape!

Kola pro Afriku, o.p.s.
Závodní 101/2006, 700 30 Ostrava Zábřeh
Tel.: +420 603883509
E-mail: info@kolaproafriku.cz

Kola pro Afriku a aktivní kampaň oslavující kolo a jízdu na kole s názvem Na Igora!
Modul: Novinky