Náměstí v Kunžaku se zklidní. Rozhodly o tom děti.

09. 10. 2020

Jihočeský Kunžak má 1442 obyvatel. Dopravní politika města se v minulých letech podobně jako v ostatních českých městech řídila především potřebou zajistit spojení a parkování pro osobní automobily. Okolí základní školy, která je na hlavním náměstí, je tak jedním velkým parkovištěm. To se nelíbí příliš místním žákům, a tak před několika lety vypracovali několik návrhů na revitalizaci náměstí. To by mělo projít proměnou v nejbližší době. Prvním krokem je vypracování studie, kterou město zadá.Prvky pro zklidnění dopravy, více zeleně a místo pro bezpečnou cestu do základní školy - to vše  navrhly děti z místní základní školy.

 


„Cílem je zadat zpracování studie náměstí. Máme nyní zpracované studie vycházející z návrhů dětí. Město by nyní mělo zadat vypracování studie od dopravního projektanta, který se přímo zabývá tímto oborem,“ říká učitel základní školy Jan Dobeš.

V rámci Evropského týdne mobility 16. až 22. září proběhla v základní škole Kunžak řada akcí. Fotografie z nich najdete na https://www.zskunzak.cz/i-alba.

Modul: Novinky