REACT-EU: Evropské finance půjdou do zdravotnictví, IZS a sociální infrastruktury

19. 01. 2021

Informace o dokončení projednávání revize Programového dokumentu IROP 2014-2020 v návaznosti na evropskou iniciativu REACT-EU na úrovni Monitorovacího výboru IROP, včetně osudu původně navržené aktivity pro nový SC 6.1 „Cyklodoprava“.

V uplynulých dnech hlasovali členové Monitorovacího výboru IROP o upraveném návrhu REACT-EU ze strany Řídicího orgánu, i na základě připomínek členů Monitorovacího výboru. Podle tohoto návrhu se finanční prostředky budou soustředit především na zdravotnictví, bez podpory cyklostezek a sportovní infrastruktury. Je zde snaha co nejvíce tento rychlý nástroj zaměřit tam, kde dojde k přímé podpoře COVIDem nejvíce postižených a důležitých sektorů - zdravotnictví, IZS a péče o seniory. Návrh byl ve čtvrtek 14. 1. 2021 přijat, a Cyklodoprava z IROP tedy bude muset ještě chvíli počkat na období 2021-2027. S prvními výzvami (mezi které chceme zařadit právě i Cyklodopravu) počítáme ke konci tohoto roku.

Ucelenou informaci o REACT-EU naleznete na webu IROP: https://irop.mmr.cz/cs/ostatni/web/novinky/zamereni-prostredku-z-react-eu-bylo-schvaleno-mv

Zdroj. MMR

REACT-EU: Evropské finance půjdou do zdravotnictví, IZS a sociální infrastruktury
Modul: Novinky