V pátek odstartuje registrace do výzvy 10.000 kroků

10. 03. 2021

Pro někoho výzva, pro někoho námět k diskusi. Kolik kroků musíme za den udělat, aby to mělo význam? Význam pro zdraví nás i našich měst? Chůze potažmo běh je nepřirozenější lidský pohyb, který posiluje naše tělo i mysl. I přesto se z našich životů pomalu vytrácí. Během hektického dne na ni nemáme čas, a večer už ani síly. Do toho všeho se vplíží nemoci, které si přímo libují na oslabených organismech.

Pojďme s tím něco udělat a zařaďme chůzi mezi své každodenní aktivity. Cesta do práce, pochůzky během dne, procházky s dětmi, nákupy, venčení psa i odpolední relax. Tady, a nejen zde, se skrývají četné příležitosti pro chůzi. Kolik za den ujdete korků? A kolik za měsíc? Zkuste to zjistit v rámci dubnové Výzvy 10.000 kroků. Své výkony – jednorázové i celodenní – si můžete měřit na libovolném zařízení. Přizvěte do výzvy kamarády nebo rodinu a vytvořte tým. Pozvěte i ty, kteří by do toho sami nešli, pomozte jim. Hecujte se a porovnávejte své výkony třeba s týmem z vedlejší ulice.

I přesto, že už jen samotné zapojení každému z vás přinese výhru v podobě zdraví a dobré nálady, jsou pro ty nejzdatnější „chodce“ připraveny zajímavé ceny. Pokud jste si dobře vybrali místo k životu, můžete být odměněni vaší obcí (viz Zapojená města), pokud ne, nezoufejte. Jednak se to časem může změnit (oslovte svou obec) a pak každý z účastníků je automaticky zapojen do celorepublikové výzvy. Nejen kraje, ale i obce a firmy pro vás mají nachystané zajímavé ceny.

Zaregistrovat se do výzvy můžete od pátku 12. března. Samotná výzva pak začíná 1. dubna a trvá celý měsíc. Během tohoto období choďte, běhejte, Nordic Walkingujte a vše si zaznamenávejte pomocí chytrých hodinek, krokoměru nebo libovolné aplikace. Za každý kilometr pak dostanete body. Množství bodů se u každého může lišit v závislosti na věku a BMI (poměr váhy a hmotnosti). Čím vyšší věk a hodnota BMI tím více bodů za kilometr. Podrobné informace o bodování a bonusech se dozvíte v pravidlech.

Kolik kroků denně má tedy význam? Každý krok má význam! Pro někoho je výzvou dojít do obchodu, pro někoho ujít tří kilometrovou procházku, pro jiného uběhnout desítku. Význam má už jen vaše odhodlání jít pěšky. Objevujte své bezprostřední okolí a poznávejte zajímavá místa. Choďte tak, aby vám to bylo příjemné a abyste z toho měli radost. Pokud potřebujete, zkonzultujte to s lékařem.

#desettisickroku je výzva ne podmínka

 

Více informací na

>> www.desettisickroku.cz a na

>> Facebookovém profilu 10.000 kroků @desettisickroku

 

V pátek odstartuje registrace do výzvy 10.000 kroků
Modul: Novinky