Partnerství pro městskou mobilitu na setkání ministrů ve Vídni

11. 05. 2021

Spolek Partnerství pro městskou mobilitu představuje aktivity jednotlivých organizací v České republice na mezinárodním summitu ve Vídni ve dnech 10. – 21. května 2021. Mobilita z pohledu měst, regionů, projekty carsharingu nebo prezentaci veřejné dopravy - to vše ukazují krátké spoty, které najdete v připojené prezentaci. Vše je ke stažení na virtuálním stánku pod značkou CityChangers až do 21. května 2021.


Akce je součástí 5. setkání ministrů v rámci Panevropského programu pro dopravu, zdraví a životní prostředí (THE PEP), které proběhne od 17. do 18. května 2021.

Ústředním prvkem letošní konference je přijetí „Vídeňské deklarace“ a jejích příloh, zejména prvního Panevropského plánu na podporu cyklistické dopravy (všechny dokumenty jsou ke stažení zde). Další přílohy k Vídeňské deklaraci jsou: Klíčová fakta a čísla o dopravě, zdraví a životním prostředí; Doporučení pro ekologickou a zdravou udržitelnou dopravu; Politická doporučení pro ekologické cestování; Závěry a doporučení Příručky o udržitelné městské mobilitě a územním plánování; a pracovní plán na období 2021–2025.

Prezentace mobility v ČR

 

Partnerství pro městskou mobilitu na setkání ministrů ve Vídni
Modul: Novinky