Průlezka, nebo lavička?

20. 05. 2021

Město Třinec zapojuje své obyvatelé města do procesu úprav okolí svého bydlení!   Příkladem je například veřejné projednávání projektu "Regenerace panelového sídliště nad Hradčany - Lyžbice č.p. 701 - 720" za účasti projekčního týmu a vedení města, které proběhne v pondělí 31. května 2021 v 16:00 na místě samotném. Plochy mezi panelovými domy nad tzv. Hradčany mezi ulicemi Slezská a Koperníkova mají dostat novou příjemnější tvář. 

„V první fázi byla v těchto místech zrekonstruována páteřní komunikace, přibyla parkovací místa a nový chodník, který zvýšil bezpečnost chodců. Teď je na řadě prostranství mezi panelovými domy, které chceme upravit tak,  aby bylo atraktivní pro občany všech generací,“ nastínil náměstek Ivo Kaleta s tím, že město zde plánuje investovat do zeleně, chodníků, parkovacích ploch, prvků pro volnočasové aktivity všech generací i osvětlení. Na tyto investice by město chtělo získat finanční prostředky ze Státního fondu podpory investic v rámci programu Regenerace veřejných prostranství panelových sídlišť, kde je možné z dotace pokrýt až 50 % z uznatelných výdajů. Předpokládané datum podání žádostí o dotaci je prosinec 2021, realizace by pak mohla začít v příštím roce.

„Před zahájením prací na vlastním návrhu úprav chceme posbírat názory a přání samotných občanů, kteří tady bydlí. Proto jsme naplánovali  na 31. května veřejné projednání za přítomnosti zástupců města a projekčního týmu, kteří by přímo na místě představili návrh budoucí podoby tohoto prostoru,“ uvedl náměstek. Mobiliář a prvky pro volnočasové aktivity budou přesněji určeny právě až po setkání s obyvateli sídliště, aby mohly být zohledněny jejich návrhy a přání.

O veřejném projednávání budou lidé informováni prostřednictvím plakátů vyvěšených na vchodových dveřích všech panelových domů v místě revitalizace.

Zdroj: https://www.trinecko.cz/prulezka-nebo-lavicka-obyvatele-lokality-nad-hradcany-mohou-o-volnocasovych-prvcich-rozhodnout-sami/d-49066

Průlezka, nebo lavička?
Modul: Novinky