Primátor přijal budějovické výherce výzvy 10 000 kroků

25. 11. 2021

Město České Budějovice se letos přihlásilo do říjnové výzvy 10 000 kroků organizace Partnerství pro městskou mobilitu. Ta má motivovat všechny občany včetně dětí a seniorů k pravidelnému pohybu na čerstvém vzduchu, zejména chůzi nebo běh. Do letošního, v pořadí už druhého klání, se přihlásilo 62 měst z České republiky, v rámci ORP České Budějovice se zapojilo 83 aktivních spoluobčanů, kteří krajskému městu vychodili a vyběhali 23. příčku.  

Nejlepší z nich přijal primátor Jiří Svoboda. Výherkyně Martina Žáčková (43 let) z Kamenného Újezdu ušla za říjen více než 640 km a měla nejlepší výsledek i v rámci Jihočeského kraje. Martin Jílek (45 let) z Českých Budějovic chodí denně pěšky do práce a víkendy pak obohacuje procházkami s kočárkem v Branišovském lese. Nachodil tak více než 520 kilometrů. Místní manželé Tomáškovi  (77 a 75 let) se turistice a chůzi věnují celý život. Pan Josef lásku k chození převzal už po svém otci. Léta se angažoval v Klubu českých turistů a pomáhal malovat turistické značky na Šumavě, Lipensku a okolí.

S výherci jsme si povídali o jejich oblíbených trasách, ale i o čase, který tomu věnují. Je obdivuhodné, že i zaměstnaní lidé s dětmi si každý den v jakémkoli počasí najdou chvíli pro své zdraví. Manželé Tomáškovi překonali výsledky daleko mladších účastníků, každý ušel za měsíc přes 160 kilometrů, to je skvělé. Všechny jsem pozval, aby se zapojili i do další dubnové výzvy příští rok, protože chůze nebo běh jsou i v této složité době ideální pro zdraví i zdravou mysl,“ zhodnotil primátor Jiří Svoboda.

Více o výzvě 10 000 kroků se dozvíte na www.desettisickroku.cz

Primátor přijal budějovické výherce výzvy 10 000 kroků
Modul: Novinky