Nabídka pro města. Zapojte se do dubnové výzvy 10000 kroků

29. 01. 2022

Partnerství pro městskou mobilitu, z.s., zve všechna města, městysy a obce k účasti ve Výzvě 10 000 kroků – duben 2022 (https://www.desettisickroku.cz/). Tato celorepubliková akce vyzývá jejich obyvatele k tomu, aby navrátili pravidelnou chůzi do svých životů a prostřednictvím tohoto nejpřirozenějšího lidského pohybu posílili své zdraví.

Hlavní kritériem pro zapojení města do výzvy je cílená politika města směřující ke snižování počtu aut ve městě. Součástí takové politiky je vytváření ideálních podmínek pro pěší a cyklisty a motivování občanů, aby více jezdili na kole nebo chodili pěšky, případně používali MHD. Jako důkaz takové politiky nám stačí odkaz na webové stránky města, kde se problematika řeší. Viz např. město Prostějov. Opravdu, nic těžkého to není. Dále město své občany o Výzvě 10 000 kroků informuje, aktivně je podporuje v chůzi a pro nejlepší z nich připravuje vyhlášení a zajímavé ceny. Podpora pěší turistiky je v tomto případě až sekundární, v tom se naše výzva liší od jiných.

Městu pak už stačí jen maličkost. Zvolí si svého koordinátora pro komunikaci s námi a náš organizační tým už mu vše do detailů vysvětlí. Účast v těchto výzvách město nic nestojí, naopak může mnohé získat. A na koordinátora také nečekají těžké úkoly. Vždyť už máme vše nachystáno, stačí jen informace zveřejnit přes mediální kanály města a v květnu se postarat o vyhlášení těch nejlepších.

Více informací k zapojení města do výzvy najdete zde.

Nabídka pro města. Zapojte se do dubnové výzvy 10000 kroků
Modul: Novinky