Přihlášky do soutěže o Cenu Víta Brandy je možné podávat do 4. února 2022

26. 01. 2022

  • Máte ve svém okolí zajímavou cyklostezku nebo novou úschovnu kol?
  • Proměnil se ve vašem městě zanedbaný park v místo, kam je radost chodit?
  • Zklidnili jste rušnou ulici nebo realizovali jiné dopravní opatření ve prospěch nejzranitelnějších účastníků dopravy? 

Nenechávejte si to pro sebe!

 

Pokud se vám během posledních několika let podařilo vybudovat opatření pro cyklisty nebo pěší, pro zkvalitnění veřejných prostor, může být pro vás Cena Víta Brandy dobrou příležitostí. Nabízíme vám možnost, jak ještě více zviditelnit vaše opatření, představit jej veřejnosti, získat další publicitu v médiích a v neposlední řadě také reprezentovat naši republiku na semináři v Bruselu, kde se vybrané projekty představí.

Stačí nominovat váš projekt do soutěže Cena Víta Brandy, a to nejpozději do 4. února 2022.

Tato soutěžní přehlídka, pojmenovaná na počest známého architekta Víta Brandy, je určena pro města nebo obce, které vybudováním stavby nebo jiného opatření zlepšily podmínky pro aktivní mobilitu, trávení volného času, kultivaci veřejného prostoru, ochranu životního prostředí či zmírnění klimatických změn. 

Vítěze vybere nezávislá porota, zvláštní ocenění dostanou projekty vybrané veřejností. Kromě výše zmíněných výhod dostane vítězné město nebo obec také možnost neomezených konzultací ohledně financování dalších projektů se zástupci Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). S účastí v projektu je spojena publicita a zviditelnění nejlepších příkladů v médiích. Přispěje k tomu i zveřejnění prostřednictvím Českého rozhlasu – Radiožurnálu, který je hlavním mediálním partnerem akce.
Cílem soutěže je popularizovat téma aktivní a městské mobility a spojit konkrétní města s tématy udržitelného rozvoje, s potřebnou a pozitivní změnou ve společnosti. Budeme velmi potěšeni, když mezi nimi bude také váš projekt.

Do soutěže se můžete přihlásit na tomto odkazu. Více informací najdete na oficiálním webu soutěže.

 

Text a foto: Partnerství pro městskou mobilitu, z.s.

Přihlášky do soutěže o Cenu Víta Brandy je možné podávat do 4. února 2022
Modul: Novinky