Blíží se XXVII. SVĚTOVÝ SILNIČNÍ KONGRES v Praze

27. 09. 2023

Jedinečná událost, které se letos jako pořadatel zhostí Česká republika.

XXVII. světový silniční kongres se letos koná v Praze od 2. do 6. října 2023.

V jeho rámci proběhne na padesát seminářů, velká výstava, řada technických exkurzí a další společenské akce. A náš spolek si tuto obrovskou událost nenechá ujít. Budeme se účastnit jednotlivých programových dní, abychom nejenom nasáli informace z celého světa, ale hlavně proto, abychom je mohli předávat dál.

Je jasné, že hlavními tématy kongresu budou správa dálnic, silnic, odolná infrastruktura a bezpečnost a udržitelnost, provoz a údržba. Zastoupena budou i nová témata, jako je uhlíková neutralita, autonomní vozidla, elektromobily a nabíjecí infrastruktura. Kongresu se zúčastní více jak 3 500 delegátů z celého světa, na doprovodné výstavě bude rekordních 35 národních pavilónů a více jak 300 vystavovatelů. Nebude chybět ani samostatný česko-slovenský pavilon, který nabídne návštěvníkům bohatý odborný i společenský program.

Spolek Partnerství pro městskou mobilitu svou pozornost zaměří na témata mobility a cyklistické dopravy. Pro mnohé je pravděpodobně téma cyklistické dopravy na konferenci překvapením, ale pravdou zůstává, že Světový silniční kongres v úvodním dni 2. 10. řeší cyklistickou dopravu a nikoliv dálnice! Tomuto tématu je věnován celý odpolední blok, kterému předsedá ministr dopravy Martin Kupka.

Podrobnosti o celé akci, včetně programu, najdete na webu PIARC.

 

 

Blíží se XXVII. SVĚTOVÝ SILNIČNÍ KONGRES v Praze

Ke stažení

A4_cycling.pdf (646 kB)
Modul: Novinky