Evropský týden mobility 2019 se soustředí na téma bezpečné cyklistiky a chůze

17. 09. 2019

A máme tu Evropský týden mobility, který každoročně probíhá ve dnech 16. – 22. 9. 2019. Ideální možnost, jak se zapojit do diskuse o principech městské mobility.

Pokud hovoříme o volbě dopravního prostředku, tak o něm většinou rozhodují naše zvyky a postoje. Nahlas ale říkáme, že děláme to, co je pro nás nejlepší a nejracionálnější. A o tom by měl být Evropský týden mobility, který právě začíná - bourat předsudky, zvyky a ukazovat aktivní mobilitu v atraktivním světle. Ruku v ruce s tím jde bezpečná infrastruktura.

A právě proto se snažíme hledat aktivní lidi v našich městech, kteří se aktivně zapojují do změn v oblasti dopravy a mobility. Evropský týden mobility je příležitostí, jak vytvářet komunity v našich městech, a propojovat je s místními úředníky, politiky, občanskými aktivitami.

Jiný pohled na dopravu nabízí také leták v příloze, který bude k dispozici na řadě akcí Evropského týdne mobility v Třinci, na akcích Zdravého Kraje Vysočina, v Otrokovicích či Praze

K programu Evropského týdne mobility se přihlásilo v letošním roce 26 českých měst, v celé Evropě to je potom bezmála tři tisíce aglomerací. 

Podrobné informace:


Štítky: Kampaně (Občan, tag35)

Ke stažení

leták MŽP_web.pdf (1.9 MB)
Aktuality