Představujeme projekt Metrobus

24. 09. 2019

Dnes přinášíme další zajímavou inspiraci, kterým je web Metrobus a jeho stejnojmenná varianta na kanálu YouTube

Kolem desítky autorů vytváří komentovaná videa z hromadné dopravy v Praze a okolí. Metrobus zábavným a zároveň efektivním stylem přináší informace, ke kterým byste se sami nedostali. 

Do diskuse okolo dalšího osudu Libeňského mostu se autoři zapojili příspěvkem "Jak na Libeňský most bez Libeňského mostu". Netradiční závod dopravních prostředků ukázal přednosti i stinné stránky jednotlivých dopravních prostředků - jízdního kola, člunu, veřejné dopravy a osobního automobilu. Jak tedy dopadl závod, jehož cílem bylo dopravit se na druhou stranu Libeňského mostu a přitom se jej ani jednou nedotknout? 

V několika sekcích lze najít nové video prakticky každý týden. Na co se můžete těšit? Co bude znamenat uzavření dalších pražských mostů, komentář uzavírky přivaděče k Smíchovskému nádraží (Nádražní ulice v Praze 5), recenze zastávek MHD nebo názory na přejmenování Pražské integrované dopravy. 

Více informací lze nalézt na webu www.metrobus.cz.

Článek vznikl ve spolupráci NaKole z.s. a Partnerství pro městskou mobilitu z.s., za podpory a spolufinancování z prostředků Ministerstva životního prostředí České republiky. Text nemusí vyjadřovat stanoviska MŽP.


Štítky: Veřejná doprava (Dobrá praxe, tag26)

Aktuality