Rychlý přehled posledních novinek na našich webech

31. 10. 2019

Žijeme v uspěchané době. V důsledku toho ani nejsme schopni číst a ani vstřebávat všechny informace, které se na nás valí ze všech stran. A tak jsme si řekli, že je v oblasti mobility rozhodíme do tří skupin, třeba vám to pomůže se v tom orientovat.

  • Chcete se učit, vzdělávat, inspirovat se dobrými příklady v oblasti kvalitní řešení městské mobility, veřejného prostoru a dopravy? Pak právě pro vás je připravena webová stránka Akademie městské mobility (dobramesta.cz) , která má pomoci politikům, úředníkům, vědcům, inženýrům a občanům orientovat se v dané problematice. Dnes jsme pro vás připravili shrnutí posledních 40 novinek. Jistě si něco vyberete.
  • Teorie je moc, ale příkladů málo. Stále se nám nedaří z měst a krajů dostávat pozitivní příklady v oblasti kvalitní řešení městské mobility, veřejného prostoru a dopravy, i když víme, že existují. A když ne pozitivní, tak aspoň příklady, na kterých pracují. Chceme to ale změnit. Proto na našich stránkách spolku Partnerství pro městskou mobilitu (cyklomesta.cz) chceme přinášet zprávy především z našich měst. Dnes jsme pro vás připravili shrnutí posledních 20 novinek. Jistě si něco vyberete. Na druhé straně se můžete ptát, proč tam není zrovna vaše město.
  • Na posledním webu participační kampaně CityChangers je zatím novinek jak šafránu – citychangers.cz . Je to i z toho důvodu, že kampaň začíná, ale také i proto, že by měla být v budoucnu spojena s konkrétními lidskými příběhy, ambasadory, kteří stojí za změnami. K čemu teorie, k čemu vzdělání, když jej nedokážeme uplatnit v praxi? Chceme zveřejňovat příběhy lidí, kteří chtějí něco dělat pro své okolí, město, lepší vztahy, pro naše děti a pro zdraví. Chceme povzbuzovat aktivní a kladný postoj ke změně místa, kde žijeme a můžeme se i aktivně zapojit a měnit konkrétní oblasti městského prostoru. Pravda, není to tak jednoduché. A tak jsme si řekli, že začneme na školách. Zatím je na webu zveřejněno jen 20 novinek.


Štítky: Vzdělávací rozměr (Mezioborového plánování, tag24)

Novinky

Novinky_10_2019.pdf (287 kB)
Aktuality