Představujeme systém sdílení kol Nextbike

28. 12. 2019

Nextbike byl založen v Lipsku v roce 2004 a nyní jeden z největších provozovatelů bikesharingu na světě. Česká republika se v 2018 stala 27 zemí kde nextbike působí (Německo, USA, UK, Polsko, Španělsko atd.). Nextbike Czech Republic v současné době provozuje sdílená kola v Ostravě (600 kol), Prostějově (100) a Havířově (80 kol).

Nextbike je evropským lídrem v oblasti sdílení kol. Jako průkopníci vyvíjí udržitelné systémy sdílení kol již více než 14 let. V současné době působí ve více než 200 městech a tato služba je považována jako efektivní doplněk městské dopravy, který má pozitivní dopad na zlepšení dopravní situace v našich městech, životního prostředí a fyzického zdraví každého uživatele. Jejich obchodní model je založen na spolupráci s městy, poskytovateli veřejné dopravy, univerzitami a komerčními subjekty, kteří jsou často úzce spojeny s daným regionem. Společně se snaží o zlepšení kvality života v městském prostoru a přizpůsobení se nejnovějším trendům chytrých měst.

V roce 2019 obdržel nextbike certifikát Stiftung Warentest díky dlouhodobému zaměření na používání kvalitních komponentů na nextbike kola a vysoký standart poskytnutých služeb.

Více o tomto systému se dozvíte v přiložené prezentaci.

Článek vznikl ve spolupráci NaKole z.s. a Partnerství pro městskou mobilitu z.s., za podpory a spolufinancování z prostředků Ministerstva životního prostředí České republiky. Text nemusí vyjadřovat stanoviska MŽP.


Štítky: Smart Cities, Inovativní řešení a mobilita (Mezioborového plánování, tag21), Sdílení aut a jízdních kol (Dobrá praxe, tag33)

Aktuality