PF 2021. Všeho s mírou, jen pohybu a přátel o něco více!

28. 12. 2020

Letošní rok byl doslova turbulentní. Také pro závěr jsme zvolili tak trochu netradiční způsob. V našem adventním kalendáři jste letos našli místo sladkostí příběhy podpory. Každý den jsme přinášeli na sociálních sítích jeden příběh. Jeho hlavními hrdiny byli lidé, kteří pomáhají měnit naše města.

 Od začátku prosince jsme tak v rámci adventního kalendáře představili dvě desítky příběhů a osobností. Najdete mezi nimi jména, která se dostala na špičku v žebříčcích mediálně nejsledovanějších lidí, ale také jména zcela nová.

Společné přitom mají jediné. Vytrvale se snaží změnit naše města, své okolí a svůj život ve prospěch všech. Za každým příběhem se skrývá krátké video, rozhovor nebo změna konkrétní ulice nebo místa, za kterou vždy stojí konkrétní osoba.

CityChangers.

Lidé, kteří hledají lék na vyrovnání se s klimatickými změnami, proměnou životního stylu, a berou za své trendy, které byly vyzkoušené a ověřené v jiných zemích. V oblasti mobility a dopravy nám evropský rychlík leckde pomalu začíná ujíždět, a budeme potřebovat hodně energie, abychom zachovali naše města dostupná a prostupná, aby se pohyb v nich mohl stát přirozenou součástí života. Dnes tedy představujeme 24 příběhů adventního kalendáře, které vycházely na pokračování od začátku prosince. Jsou jako korálky navlékané na nit, ze kterých se stane náhrdelník, tedy jeden velký příběh roku 2020.

Tím to ale zdaleka nekončí. Adventní kalendář ukazuje jen první vybrané příběhy. Více jich najdete na www.citychangers.cz, kde budou postupně přibývat a i vy k nim můžete připsat svoji kapitolu. Společně se nemusíme bát vstoupit do roku 2021, který podle všeho sice přinese velké výzvy a příležitosti ke změně. 

 

 Do příštího roku 2021 vám tedy přejeme všeho tak akorát, jen pohybu a přátel o něco více!

Váš tým spolku Partnerství pro městskou mobilitu

PF 2021. Všeho s mírou, jen pohybu a přátel o něco více!
Modul: Novinky