Prostějov připravuje nový strategický plán a plán udržitelné městské mobility

10. 04. 2021

Město Prostějov připravuje Nový strategický plán a Plán udržitelné městské mobility, který zajistí moderní a udržitelný rozvoj města. Až do konce dubna je proto možné zapojit se do průzkumu, jehož cílem je shromáždit připomínky od obyvatel města. 

„Obracíme se na Vás s prosbou o spolupráci prostřednictvím dotazníků a pocitových map. První průzkum se bude týkat oblasti životního prostředí (s důrazem na rozvoj tzv. modrozelené infrastruktury, která by nám měla pomoci lépe se vyrovnat s probíhajícími klimatickými změnami). V druhém kole průzkumu k tématu lidé a společnost se více zaměříme na rozvoj volnočasových aktivit. Poslední, nejobsáhlejší průzkum, bude řešit oblast podpory lokální ekonomiky a dopravy, jejíž součástí bude i tzv. Plán udržitelné městské mobility,“ uvedl náměstek Jiří Rozehnal, vedoucí pracovní skupiny pro zpracování Nového strategického plánu.

Na následujících odkazech najdete první  dotazník pro oblast životního prostředí ( bit.ly/…kzp ) a pocitovou mapu pro oblast životního prostředí ( bit.ly/…azp ).

„V dalších dvou měsících, tedy v květnu a červnu, zveřejníme odkazy pro další oblasti rozvoje města,“ doplnil spolu s prosbou o sdílení odkazů.

Zdroj: Prostějovské novinky

Mimo jiné, dne 9. 4. 2021 spolek Partnerství pro městskou mobilitu uspořádal pro město Prostějov krátký webinář na téma "Prostějov - možnosti podpory městské a aktivní mobility pro období 2021-2030".

Prostějov připravuje nový strategický plán a plán udržitelné městské mobility

Přečtěte si také

Představujeme město Prostějov - od cyklistické dopravy ke Smart Cities

16. 08. 2019 | Město Prostějov je městem cyklistů. Díky dlouhodobé podpoře se může v roce 2019 pochlubit rozsáhlou sítí cyklistických komunikací. Prostřednictvím jednoduché zprávy chceme upozornit na aktivity z posledního období a představit plány města do budoucna. Zároveň  chceme ukázat,... číst dále
Představujeme město Prostějov - od cyklistické dopravy ke Smart Cities

Stručné představení města Prostějov

Všechny novinky města Prostějov

Modul: Novinky