Evropský týden mobility 2021: Registrace spuštěna

14. 05. 2021

Města se mohou stejně jako v minulých letech registrovat do Evropského týdne mobility, který se bude konat v termínu 16. - 22. ZÁŘÍ 2021. 

Sloganem „kulatého“ dvacátého ročníku je Cestovat zdravě = cestovat udržitelně. Předznamenává tak téma celoevropského svátku, které chce obrátit pozornost k cestování bezpečně a zdravě udržitelnou dopravou. Toto téma zdůrazňuje výhody aktivní mobility pro naše zdraví, tělesné a duševní zdraví a pohodu.

 

Města se mohou registrovat prostřednictvím oficiálních stránek Evropského týdne mobility (v angličtině). Zvány jsou také školy, nevládní organizace nebo jednotlivci, kteří mohou v rámci Evropského týdne mobility organizovat akce jako jsou soutěže, veřejná setkání, vyjížďky nebo jiné akce.

Letos mají města a města ve světle pandemie COVID-19 maximální volnost při volbě aktivit a zapojení se. Samosprávy mohou registrovat své akce a trvalá opatření v oblasti infrastruktury jako obvykle, tedy organizovat aktivity v týdnu od 16. do 22. září, zavádět nebo propagovat novou dopravní infrastrukturu a pořádat Den bez aut. Zároveň jsou možné jejich online alternativy a krátkodobá opatření, která pomohou lidem bezpečně se pohybovat během pandemie. Opatření mohou zahrnovat dočasné přerozdělení prostoru ve prospěch cyklodopravy (tzv. pop-up bike lanes) nebo zavedení rychlostních omezení.

Materiály v českém jazyce budou brzy ke stažení na  >> DOBRAMESTA.CZ.

 

 

Evropský týden mobility 2021: Registrace spuštěna
Modul: Novinky