Cyklistická akademie v češtině a v angličtině

31. 12. 2019

V letech 2011 - 2014 byl realizován projekt Central MeetBike. Jedním z jeho výstupů byla i Cyklistická akademie, která obsahuje 40 témat podpory cyklistické dopravy. Témata jsou v češtině a jsou ke stažení pod tímto článkem. Proč je o tom dnešní novinka? Teorii tedy známe, ale s praktickým uplatněním je to někdy obtížnější. Proto je potřeba stále dokola opakovat, že podpora cyklistické dopravy ve městech je něco naprosto normálního a měla by být přirozenou součástí všech politik našich měst.

Je proto dobré, že Evropská komise začala připravovat dokument Guidance for EU Cycling Projects, který sumarizuje výstupy všech evropských projektů (European Commission - Mobility and Transport DG). Jsme rádi, že můžeme být součástí pracovní skupiny, která se spolupodílí na zpracování tohoto dokumentu.

V příloze najdete pracovní verzi tohoto dokumentu. Kdo bude potřebovat, na požádání na info@dobramesta.cz lze poslat i pracovní verze jednotlivých témat. Když jsme je ale kontrolovali, jsou velmi podobná těm našim z roku 2014. Nic není tedy pod sluncem nového, ale pokud iniciativa jde z Evropské komise, pak snad daná doporučení se budou lépe uplatňovat v české praxi a třeba i naše policie, i naši dopravní specialisté pochopí, že s cyklistickou dopravou se prostě musí počítat.


Štítky: Vzdělávací rozměr (Mezioborového plánování, tag24)

Aktuality