Zpráva z konzultačního webináře pro město Tišnov

27. 05. 2020

Dne 15. 5. 2020 proběhl konzultační webinář pro město Tišnov o tvorbě plánu udržitelné městské mobility. Jeho cílem bylo pomoci městu ujasnit si, jaká by měla být cesta ke vzniku tohoto dokumentu, jak se od obecných tezí dostat ke konkrétním řešením vhodným právě pro město Tišnov. Webinář byl postaven na hledání odpovědí např. k těmto otázkám:

  • Jaké kroky je třeba učinit pro zlepšení městské mobility?
  • Jaká úsporná řešení může město realizovat?
  • Jaké služby si má město zadat externě a které zvládne samo?
  • Jaké komunikační kanály zvolit, aby obyvatelé města porozuměli potřebným změnám?

Webinář vycházel ze stávajícího strategického dokumentu města a dále na konkrétních příkladech z Tišnova, či jiných měst. Vycházelo se přitom ze zkušenosti z české metodiky plánů městské mobility, která se tvoří v roce 2020. Obsahově webinář navazoval na evropskou metodiku SUMP 2.0.

Město si mohlo na jedné straně otestovat smysluplnost navrhovaných kroků nové metodiky SUMP 2.0. a na straně druhé si bude moci samo odvodit navazující kroky, který by měl udělat koordinátor mobility a vedení města.

Celý webinář končil domácím úkolem: napište si svůj Plán udržitelné městské mobility města Tišnova. Po webináři byl také připraven rozhovor se starostou města, který si můžete přečíst zde.

V příloze je ke stažení prezentace a také pracovní materiál pro Tišnov.

Zpráva z konzultačního webináře pro město Tišnov
Modul: Novinky