Výzva pro šetrnou dopravu: Reakce na jednání vlády dne 14. 10. 2020

19. 10. 2020

Již dříve byla zveřejněna zpráva, že Vláda ČR na svém zasedání dne 27. 7. 2020 navrhla případné budoucí rozdělení peněz z prvního balíčku pomoci Evropské unie na zmírnění dopadů koronaviru. Vláda tento dokument upřesnila dne 14. 10.2020, Finance půjdou především do sociálních služeb, ale ještě se vede diskuse o dalším využití. Ve hře  jsou  dvě varianty - výstavba kabin pro sportovce, nebo výstavba cyklostezek. O tom se bude jednat na monitorovacím výboru IROP dne 23. 10. 2020.

Jelikož již řada sdružení samospráv nesouhlasí s výstavbou kabin pro sportovce NESOUHLASÍ, spolek Partnerství pro městskou mobilitu chce podpořit jejich stanovisko a přichází s iniciativou otevřeného dopisu seniorů 65+, který by byl zaslán Monitorovacímu výboru IROP.

V pondělí dne 19. 10. 2020 v 12:00 byl zahájen sběr podpisů seniorů 65+ pod níže uvedený otevřený dopis, který jako první podepsal Martin Riffler ze Zvole na Zábřežsku, který stojí za propagací výstavby cyklostezky Lukavice-Libivá.

Výzva potrvá do 22. 10. 2020 do 24:00 hodin.

  

 Text výzvy i s podpisy je k dispozici zde

 

Jak se přidat k výzvě?

K dopisu je možné se přidat následujícím způsobem.

1/ Napsat e-mail s předmětem JDU DO TOHO na info@dobramesta.cz. V textu bude stačit jméno, místo bydliště, rok narození případně komentář.   

2/ Na sociálních sítích pod zprávu, kde bude dopis zveřejněn,

3/ Podepsat výzvu CityChangers a dát rok narození a zprávu o tématu "cyklostezky" do komentáře - https://www.dobramesta.cz/vyzva.

[1] REACT-EU byl schválen jako flexibilní nástroj při využívání strukturálních fondů s cílem podpořit snahu členských států o oživení v reakci na pandemii COVID-19. Prostředky mají být použity výlučně na operace podporující zotavení z krize v souvislosti s pandemií COVID-19 nebo na přípravu ekologického, digitálního a odolného oživení hospodářství pomocí investic do projektů přispívajících k přechodu na digitální a zelenou ekonomiku.

 

 

Výzva pro šetrnou dopravu: Reakce na jednání vlády dne 14. 10. 2020
Modul: Novinky