Představujeme web KolemDobris.cz

28. 05. 2021

Tyto stránky slouží pro všechny, kdo se po Dobříši a okolí pohybují na kole. Najdete tu několik desítek tras, kam na kole po Dobříši a do blízkého i vzdálenějšího okolí vyrazit. Vyberou si snad opravdu všichni, od nejmenších až po zkušenější cyklisty. V okolí se nachází spousta zajímavostí, stojí za to se k nim vypravit vlastní silou.

Společně také město Dobříš sbírá a realizuje náměty, aby se malí i velcí cyklisté cítili v Dobříši bezpečně a spokojeně. Doposud jediným dokumentem, který se průjezdností zabýval je Cyklogenerel z r. 2009. Řada z doporučení nebyla dosud realizována. Web KolemDobříš chce tak být i místem, kde budou všem dostupné nápady a komentáře a který bude sloužit jako zdroj námětů pro úpravy cyklodopravy v Dobříši a okolí. Cyklisté tak mají prostor zlepšit Dobříš.

Akce, které proběhly v květnu 2021

V květnu 2021 se Dobříš zapojila do celostátní soutěže Do práce na kole jako jedno z 50 cykloměst. Proto v květnu proběhnou i tyto akce na podporu cyklistiky:

Úterý 11. 5. od 18.00 – Cyklo vyjížďka. Trasa vedla v délce 12 km byla opravdu pro všechny.

Středa 19. 5. od 18.00 – On-line seminář na téma „Možnosti podpory městské a aktivní mobility pro období 2021–2030“ vedl Ing. Jaroslav Martinek ze spolku Partnerství pro městskou mobilitu, z. s.

Pondělí 24. 5. od 18.00 – kulatý stůl na téma „Cyklodopravní opatření ve městě Dobříš“ Cyklogenerel Dobříše a jaká je představa obyvatel o cyklodopravních opatřeních ve městě. Diskuse probíhala formou on-line setkání. Prezentace pana starosty je v příloze a video celé debaty je zde:
https://www.youtube.com/watch?v=PNFxp1LX4_w&t=896s

Představujeme web KolemDobris.cz
Modul: Novinky